Före- och efterbilder från några av våra projekt

(Klicka på bilderna för större format)

Götene 2012-2013

Nybyggt hus på släntande stenås i skogsbryn. Kunden ville tillbringa mycket tid i en blommande, lättskött grön miljö. Slänten kläddes med kalksten från Kinnekulle och smultron, mossflox, olika sorters timjan samt blodnäva.

Skövde okt 2013

Hela 60-tals-trädgården moderniserades. Befintliga växter återanvändes på nya platser. Den nya soliga, stensatta uteplatsen på baksidan bjuder på skönhet året om och bäddas in av röllika, daglilja, prydnadsgräs, perenna solrosor m.m.

Götene aug 2014

Denna lantliga villa skulle få en tillbyggnad och trädgården skapades för att ge en vacker inramning till de nya vistelseytorna. Gångvägen leder till entrén genom grönskande planteringar med lättskötta stadiga växter, som t ex dvärgtall, spirea, stäppsalvia och prydnadsgräs. Bilden till höger tagen ett år efter plantering.

Skövde 2013

Denna nybyggda villa fick en vacker, representativ framsida med tema som för tankarna till hav och kust. Växtligheten är planterad i öar omgivna av gulmelerad rundad sjösten. Växter som bl a finns här, är timjan, daggkåpa, dagliljor och flertalet vajande prydnadsgräs.

Götene 2012

Framsidan till denna nybyggda villa fick nytt gulmelerat singel, en muromgärdad fikahörna samt en annan fikaplats under den befintliga stålpergolan som kläddes in med växter. En stor plantering med fem olika sorters timjan skapar en grönyta framför ytterdörren. En spaljé ger insynsskydd för en del av trädgården.

Kållandsö 2013-2014

Här skrapades berget fram för att ge ett vackert blickfång från ett panoramafönster vid en nyrenoverad gård med lantligt läge. Växterna valdes utifrån att de är relativt rådjurssäkra, har lång blomningstid och har färger som får lyskraft på eftermiddag och kväll. Bl a trädgårdsnäva, daggkåpa, stäppsalvia och prydnadsgräs planterades innanför torvkanten.

Götene 2013

Uppfarten till denna nybyggda villa på Kinnekulle fick en frodig, naturinspirerad plantering med tema från den nordamerikanska prärien. Ytorna fick mer organiska former, en stålkant och breddades för mer svängrum. Växter som återfinns här är rudbeckia, solhatt, bolltistel, anisisop och tuvrör. Rabatten i förgrunden kompletterades med ytterligare växter.