Vi är proffs på att designa och sköta din egen unika oas

Här får du hjälp anpassad efter dina specifika behov, ambitionsnivå i trädgården och inte minst plånboken! Vilken av våra tjänster passar just dig?

Investeringen lönar sig
Trädgårdsinvesteringar lönar sig: 2011 visade Husqvarna Global Garden Report att en svensk villa med uppvuxen trädgård värderas 13 % högre i pris. En välplanerad trädgård är kostnadseffektiv, genom att du får rätt växt på rätt plats. Vi hjälper till från början med att undvika fällorna med fel växt på fel plats.


Idéskisser

Planskiss

Ibland räcker det med ett besök hos dig följt av ett idéförslag i form av en skiss av din trädgård. Skissen visar de stora formerna och lösningarna i trädgården. Där ser man i fågelperspektiv hur trädgården kan disponeras och hur man kan röra sig i den. Skissen ger också förslag till hur de olika ytorna kan användas, förslag på ytmaterial, placeringar för träd, häckar och rabatter m m, (bild till vänster). Pris: från 3500 kr ex. moms.

3D-skiss

Har du svårt att föreställa dig trädgården utifrån en planskiss, och istället vill få en känsla för hur den upplevs inifrån, kan du välja ett idéförslag i 3D-utförande. Här får flertalet bilder från olika håll i trädgården, (bild till höger). Pris: från 4500 kr ex. moms.

Vill du gå vidare efter en första idéskiss, ritar vi vidare på en detaljerad planritning.

Detaljerad planritning

Efter att du fått en idéskiss som du är nöjd med, fortsätter arbetet med att vi ritar en detaljerad planritning som är nödvändig för det kommande anläggningsarbetet.

Planritningen är skalenlig och visar hela eller delar av trädgården. Du får med planteringsritningar, utförliga växtförteckningar, bilder på alla växter i förslaget samt information om skötsel, anläggnings- och materialbeskrivningar, samt belysningsförslag m.m.

När ritningarna är gjorda vet man exakt vad som går åt i material, arbetsinsats m.m. och man kan räkna på kostnaden för trädgårdsprojektet innan man sätter igång.

Priset för designuppdrag är 500 kronor/timma + moms. Vi lämnar offert för varje enskilt projekt.

Jar1

Anläggning och projektledning

När du väl har en detaljerad ritning för ditt trädgårdsprojekt i din hand, hjälper vi dig gärna med att anlägga den.

Under anläggningsfasen är det många delar som ska klaffa – information, logistik, leveranser av olika material och flertalet olika hantverkare som ska medverka. I den mån du önskar, projektleder vi gärna bygget av din trädgård.

För de delar där vi själva inte utför det fysiska arbetet, har vi mycket bra samarbetspartners och kan rekommendera lämpliga trädgårdsanläggare samt andra entreprenörer för ditt trädgårdsprojekt.

Annars kommer vi in i när växtbäddarna ska göras i ordning. Jord och växter väljer våra kunder oftast att köpa via oss. Växterna kommer från svenska plantskolor, är av högsta växtkvalitet och till konkurrenskraftiga priser. För att kunna garantera en bra etablering av växtmaterialet, ser vi gärna att det praktiska arbetet med plantering görs av oss. Självklart får du gärna delta i detta arbete om du vill.

Arbetsledning och planteringsarbete kostar 400 kr/tim + moms.

Rådgivning

Vi vet hur och var man börjar…

Om du inte riktigt vet hur du skall börja ta tag i din trädgård, kan du alltid starta med att boka ett rådgivningsbesök.

Rådgivningsbesöket tar ca 1,5-2 timmar och inleds med en rundtur i din trädgård när vi ger dig råd, tips och idéer om hur du kan förbättra, förnya eller förändra din trädgård. Du antecknar själv. Därefter sätter vi oss ofta ned och pratar en stund, sammanfattar och ger dig möjlighet att ställa fler frågor.

Inför vårt möte får du gärna förbereda dig genom att tänka igenom dina funderingar kring din trädgård och vad du vill ha hjälp med. Frågor du kan ställa dig själv är:

  • Vad fungerar bra?
  • Vilka tillgångar/brister finns?
  • Saknas något i din trädgård?
  • På vilka platser trivs du bäst i trädgården?

Inför vårt besök är det bra om du har tillgång en skalenlig tomtkarta, men det är inget måste.

Rådgivningsbesöket kostar 1800:- + moms. Efter besöket väljer du själv om du vill gå vidare med att vi tar fram något förslag för din trädgård eller om du vill fortsätta på egen hand. Reseersättning tillkommer med 18,50 kr/mil för resor längre än fyra mil.

Skötsel

Även en lättskött utemiljö behöver regelbunden omsorg för att inte förfalla. Träd och buskar behöver beskäras, rabatter rensas. Med löpande underhåll ses resultatet snabbt: trädgården blir vackrare, växterna blir starkare.

Boka gärna in årliga besök av oss under vår eller höst. Då formar vi träd och häckar, rensar ogräs och ser över andra ev. problem. Då behåller din trädgård sin form och växtligheten hålls i schack. För praktiskt trädgårdsarbete betalar du 400:-/timma + moms.

Trädgårdsstädning
Vi anlitas även för att göra trädgården representativ inför något särskilt tillfälle, som en kommande försäljning. Ett par timmars kvalificerad uppröjning på tomten och några vackra gröna arrangemang på rätt plats gör stor skillnad för det viktiga första intrycket.

Städning inför en husförsäljning är delvis avdragsgill. Enklare former av återkommande arbete t ex häck- och gräsklippning, ogräsrensning mm är tjänster där arbetskostnaden är avdragsgill med 50%. Se Hushållsnära Tjänster (RUT) på Skatteverket.se.

Utbildning

”Hur sköter man… ?”

Ibland är man lite rådvill och då kan det vara skönt att att få praktiska handfasta råd, tips och hjälp i din trädgård. Boka gärna in ett personligt besök och ställ alla frågor du kan tänkas ha om din trädgård. Inga frågor är dumma och du sparar snabbt in kostnaden för vårt besök genom att slippa göra vanliga dyrköpta nybörjarmisstag.

Vid vårt besök kan du få information om vilka växter som finns i din trädgård, hur växterna ska skötas eller vad som kan vara värt att bevara eller ta bort i trädgården. Kanske finns där växter som kan återanvändas på en annan plats i trädgården?

Vi kan även jobba praktiskt tillsammans i din trädgård, det är helt upp till dig!

Du bokar in oss för så många timmar som du vill ha hjälp. Kostnad per timme 400:- + moms.

Trädgårdskurs

Vi gillar att informera och dela med oss av våra kunskaper! Samla gärna ihop några vänner och boka en kurs hemma i trädgården eller bostadsrättsföreningen. Kontakta oss för förslag och idéer om hur vi kan lägga upp ett program som passar just dig/er!

Här kommer vi överens om ett pris för kursen.